Mededelingen.

Gratis vervoer corona enting

Ouderen vanaf 70 jaar kunnen gebruikmaken van gratis vervoer naar hun vaccinatielocatie met Omnibuzz. Dit geldt ook voor ouderen die geen Omnibuzz-pas hebben. Het gratis vervoer geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie tegen het coronavirus.

Hoe werkt het?

In de oproep voor uw coronavaccinatie staat wanneer u een afspraak kunt maken. Hiervoor belt u met de GGD. Geef tijdens het telefoongesprek aan dat u met Omnibuzz naar de vaccinatielocatie reist. De GGD houdt hier rekening mee bij het inplannen.

Boek vervolgens uw rit bij Omnibuzz. Bel hiervoor naar 0900-0699. Leden van Omnibuzz kunnen ook een rit boeken door te mailen naar ritreservering@omnibuzz.nl of via www.omnibuzz.nl.

carnaval mededelingen


Gemeente Gennep:
vrijdag 12 februari 19.00 uur online – alternatieve sleuteloverdracht

Uitzending door Gennep News op TV kanaal 44; ook te volgen via de website www.gennep.news

www.gennep.nl

Carnavalsvereniging de Maskotters:
Zondag 14 februari 15.00 uur online – Het Grote Maskotters Carnaval Festival
www.maskotters.nl

Carnavalsvereniging de Waldkrekels:
Zaterdag 13 februari – 20.11 uur online –  ‘Pubquiz’
Zondag 14 februari – 15.11 uur Carnavals Test Straat after party thuis
www.waldkrekels.nl

Carnavalsvereniging de Wortelpin:
Zaterdag 13 februari online  – Zotte Zaoterdag presents Wortelpin Top-11
Aanvang: 21.11 uur
www.wortelpinheijen.nl

Carnavalsvereniging de Diepenkikkers:
Zaterdag 13 februari – 20.11 online – Pubquiz
Zondag 14 februari 14.00-15.00 online – Kikkerdrilbal voor de allerkleinste
Zondag 14 februari 15.00 uur online – Zotte zondag, carnavalsmiddag
www.diepenkikkers.nl

Carnavalsvereniging ’t Bombakkes

Zondagmiddag 14 februari – online carnavalsoptocht uitzending door Gennep News op TV kanaal 44; ook te volgen via www.gennep.news
Zondag 14 februari – 14.00 uur online – Bombakkes Bollebooze vastelaovendkwis
Dinsdag 16 februari – 20.00 uur online – uitslag met prijsuitreiking en virtuele popverbranding
www.bombakkes.nl

Mè.rtzitting:
Zaterdag 13 februari – 14.00 – 17.00 uur via Gennep News beelden van oude Mè.rtzittingen.

Uitzending door Gennep News op TV kanaal 44; ook te volgen via de website www.gennep.news
www.mertzittinggennep.nl

UITZENDINGEN DOOR GENNEP NEWS
Vrijdag: Sleuteloverdracht (vanaf 19:00 uur)
Zaterdag: Mertzitting (van 14:00 tot 17:00 uur)
Zondagmiddag: Optocht

Dit alles kun je volgen via:
Op TV: Ziggo  kanaal 44

Website: www.gennep.news

of
KPN / XS4ALL /  Telfort  kanaal 1374
www.twitch.tv/streamgennepnews

Kijk ook op:
Website: www.gennep.news

Facebook: GennepNews

Instagram: GennepNews

Twitter: GennepNews

Zaterdag 13 februari om 11.00 uur start L1  (L11 Alaaf tijdens de carnavalsdagen) met de Live uitzending van de Boetegewoeëne Boetezitting vanuit theater de Maaspoort in Venlo; niet vanuit de Zoepkoel.
Dit jaar een ‘virtuele’ rondreis door Limburg. Vertrek vanuit de Maaspoort, Siebengewald, Mook naar Gennep; vervolgens trekken ze verder richting Venray.
Omstreeks 11.15 uur treden 3 Gennepse mannen op met het nummer Duut Hin. Een nummer dat in 1986 gewonnen heeft tijdens de Gennepse liedjesavond. Het werd geschreven door Rob Stevens en uitgevoerd door de Rozeknöpkes uut de Kikkerkuul. Nol Noij, Hans Giesbers, Gilbert van der Mooren zijn gevraagd om dit nummer ten gehore te brengen. Ze hebben er een enigszins aangepaste tekst voor geschreven en de L11 Alaaf band heeft er een swingend arrangement bij gemaakt.

https://l1.nl/boetegewoeene-boetezitting/

Het zou fijn zijn als u bovenstaande informatie met uw leden wilt delen.

Voor meer informatie kunt u mij bereiken via m.vandermooren@gennep.nl of 0485-494141.

Met vriendelijke groet,

Marijon van der Mooren

Medewerkster Toerisme Recreatie Kunst Cultuur
T (0485) 49 41 41 • E m.vandermooren@gennep.nl • www.gennep.nl
Ellen Hoffmannplein 1, Postbus 9003, 6590 HD Gennep

E-mail van de gemeente Gennep heeft geen formele status.
Klik hier voor meer informatie.

14 maart 2020

Informatiebrief over annulering activiteiten naar aanleiding van het coronavirus

Omdat het coronavirus ook in onze naaste omgeving is aangetroffen, de overheid donderdagmiddag 12 maart verstrekkende maatregelingen heeft aangekondigd en senioren bij besmetting een verhoogd gezondheidsrisico lopen, vinden wij het op dit moment niet verantwoord om in KBO-verband groepsactiviteiten te organiseren.

Daarom hebben we moeten besluiten om bijna alle activiteiten van de maand maart en april te annuleren. Hieronder vindt u een opsomming welke activiteiten niet doorgaan.

Of we in de periode daarna ook nog activiteiten moeten afgelasten, hangt af van de wijze waarop het virus zich de komende weken gedraagt en hoe de richtlijnen van de overheid ter zijner tijd zullen zijn.

De onderstaande activiteiten van de periode maart-april zijn geannuleerd:

24 maart: excursie Jan Linders

25 maart: jaarvergadering bij “de Pub”

8 april: kien-middag in samenwerking met de Zonnebloem

Voor bovenvermelde periode gaan ook de volgende wekelijkse activiteiten niet door.

  • computerlessen op woensdagmorgen in “de Prôst”; starten weer in oktober 2020.
  • soosmiddag op donderdagmiddag bij “de Pub”
  • koersbal op maandagmiddag bij “de Pub”
  • “Meer bewegen voor ouderen” op de woensdagmorgen bij “de Pub”

Voorlopig gaan we er vanuit dat de activiteiten voor mei en juni doorgaan. Bij de beslissing een activiteit te annuleren, richten we ons uiteraard eerst op de gezondheidssituatie, daarnaast zullen we ook kijken naar de uiterste datum waarop wij nog kosteloos kunnen annuleren, zodat u geen financieel risico loopt, mocht u zich hebben opgegeven.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd  en gaan ervan uit dat er begrip is voor deze genomen beslissing.

Voor verdere informatie over het coronavirus sturen wij hierbij ook een informatiebrief die is opgesteld door KBO-PCOB voor al haar leden.

Met pijn in ons hart is deze beslissing genomen.

We beseffen dat voor velen van u de eenzaamheid op de loer ligt. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u terecht bij het bestuur. Telefoonnummers van de bestuursleden staan in het informatieboekje van 2020; heeft u behoefte aan een praatje; schroom niet en bel ons alstublieft.

We wensen u allen veel sterkte en heel graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,

Bestuur KBO Ottersum

Als u een e-mail adres hebt laat ons dan even weten dat wij u gemakkelijker op de hoogte kunnen houden.

Stuur a.u.b. een mailtje naar Coplamers@ziggo.nl  of coplamers6@gmail.com   B.V.D.

Flyer Petershuis

Nieuwe activiteiten bij Gennep Vitaal!

Samen naar buiten

Gennep, december  2019.

Op plezierige manier werken aan je gezondheid en  lekker fit blijven. Dat kan bij Gennep Vitaal!

Bij Gennep Vitaal kon je al terecht voor de lessen Sport & Spel, Sportief Wandelen, Bootcamp, Zwemmen en Functioneel bewegen. Vanaf januari komt er een nieuwe activiteit bij!  Je kunt dan op vrijdagochtend ook meedoen aan de activiteit Looptraining.

Bij deze training ga je lekker in het bos op je eigen niveau werken aan je conditie, snelheid, kracht en techniek.  Deze training wordt vanaf 10 januari gegeven op vrijdag van 09.00 – 10.00 uur.  Start en finish is aan de Spoordijk ,  op 50 meter afstand van de kruising Randweg/Brabantweg Gennep , ook wel  het Duits lijntje genoemd.

Vanwege het succes van de wandelgroepen komt er tevens een extra wandelgroep bij. Deze groep start op vrijdag 10 januari om 09.15 uur en eindigt 10.30 uur. Vertrekplaats is de Beweegtuin bij Norbertushof Gennep.

Het volledige sportprogramma  is te vinden op de website. Alle activiteiten worden verzorgd door sportdocenten van Gennep Vitaal op verschillende locaties in de gemeente Gennep.

Er wordt volop aandacht besteed aan de conditie en het versterken van de spieren. Ook spelvormen ontbreken niet. Vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van de individuele sporter.

Wij sturen u graag vrijblijvend het programma toe met een uitgebreid aanbod aan voorstellingen in uw regio. U kunt het welkomstpakket aanvragen via info@4hetleven.nl of telefonisch op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur op tel. 035-5245156. De stappen zijn als volgt:

  • U geeft uw naam, adresgegevens en telefoonnummer aan ons door.
  • Wij sturen u twee tot drie keer per jaar een programmaboekje met onze activiteiten bij u in de regio.
  • U kunt zich per arrangement inschrijven. Een arrangement bestaat uit: entreebewijs, 2 consumpties, begeleiding en vervoer (U wordt thuis opgehaald). Wij reserveren de beste plaatsen voor u.
  • U wordt van begin tot einde vergezeld door een van onze gastvrouwen/gastheren (dat is een vrijwilliger uit de regio) en in gezelschap van andere ouderen. Maakt u gebruik van een rolstoel of rollator? Geen probleem, laat het ons vooraf even weten.

Waarom vinden mensen het fijn om met ons mee te gaan?

Wat gasten ons vertellen:

“Ik vind het fijn om naar de schouwburg te gaan. Maar ik heb niemand die dat ook leuk vindt. En alleen ga ik niet. Met Vier het Leven naar de schouwburg gaan is echt fantastisch. Je ontmoet andere mensen”.

“Ik rijd zelf nog wel auto maar durf niet meer in het donker te rijden. Geweldig dat ik nu toch naar de schouwburg kan”.

“Ik heb zelf geen vervoer en moet toch al vaak een beroep doen op familie of buren. Nu geef ik bij Vier het Leven aan naar welke voorstelling ik wil gaan, en alles wordt voor mij geregeld”.

“Mijn zus woont ook in de regio. We hebben allebei geen vervoer. Nu melden we ons allebei bij Vier het Leven en dan kunnen we toch samen en met anderen van een schouwburgbezoek genieten”.

“Wanneer je je hebt aangemeld voor een voorstelling in de schouwburg, regelt Vier het Leven de rest. Je wordt thuis opgehaald, de gastvrouw/gastheer brengt de jas naar de garderobe, er is in de schouwburg een tafeltje gereserveerd waar je eerst een kopje koffie of thee wordt aangeboden, je ontmoet andere mensen, je geniet van de voorstelling, de gastheer/gastvrouw zorgt voor een drankje in de pauze, je wordt weer thuis gebracht. Ik ga vaak mee want ik vind het geweldig!”