Mededelingen.

Stichting Gennep-Niers-Goch

Onderstaand vindt u een persbericht over de tentoonstelling “Gennep – Goch, 500 jaar Vriendschap en Verbondenheid”. Wij verzoeken u het bericht in uw blad, nieuwsbrief of op social media op te nemen.

Alvast hartelijk dank.

PERSBERICHT

Zaterdag 31 oktober jl. was de opening van de tentoonstelling “Gennep – Goch, 500 jaar Vriendschap en Verbondenheid”, een initiatief van de Stichting Gennep-Niers-Goch en de Heimatverein Goch. De tentoonstelling laat de lange gemeenschappelijke geschiedenis van de regio Gennep en Goch (D) tot leven komen. De opening was feestelijk met mooie woorden van burgemeester Hans Teunissen en een videoboodschap van de burgemeester van Goch, Ulrich Knickrehm. 

Een paar dagen later moesten musea en bibliotheken in verband met nieuwe corona-maatregelen van de overheid de deuren sluiten, dus ook de expositie. 


De onderbreking heeft maar kort geduurd; vanaf 19 november is de tentoonstelling weer gratis voor publiek te bezichtigen in de Kenniskeuken in de bibliotheek in Gennep (Ellen Hoffmannplein 2). Momenteel zijn er heel weinig activiteiten mogelijk en deze bijzondere tentoonstelling kan in alle rust bezocht worden. 

Om die mogelijkheid te bieden zijn de openingstijden verruimd. Niet alleen tijdens de openingstijden van de bibliotheek is de tentoonstelling te bezoeken, maar ook op zaterdag- en zondagmiddagen van 13.00 – 16.00 uur.  Tevens is de periode verlengd tot medio januari 2021.

De Stichting Gennep-Niers-Goch zet zich in om de banden tussen de twee gemeenten aan te halen en te versterken. De tentoonstelling is hiervan een voorbeeld.

EINDE PERSBERICHT

Contactpersoon voor nadere informatie: Harry van den Bogaert, 

telefoon 06 -22 75 94 39

Op dinsdagmiddag 9 februari 2021 wordt de indrukwekkende film “Sorry, we missed you” vertoond.
U kunt reserveren op tel.nummer 024 – 6221346 of online via de site van Cine Twins: www.cinetwins.nl

Uitslag boerderijpuzzel october

Uitslag boerderijpuzzel october

Oplossingen herfstpuzzel “Op de boerderij”  

1.Eén zwaluw maakt nog geen zomer

2. Achter de wolken schijnt de zon

3. Na regen komt zonneschijn

4. Hoge bomen vangen veel wind

5. Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht

6. Zoeken naar een speld in de hooiberg

7. Met de kippen op stok gaan

8. De bloemetjes buiten zetten

9. De appel valt niet ver van de boom

10. Een kat in het nauw maakt rare sprongen

11. De knoop doorhakken

12. Lachen als een boer die kiespijn heeft

13. Achter het net vissen

14. Over de brug komen

15. Blaffende honden bijten niet

16. Het hoofd boven water houden

17. Boter bij de vis

18. Hij zal het varkentje wel eens eventjes wassen

19. Op alle slakken zout leggen

20. Water bij de wijn doen

21. De koe bij de horens vatten

22. Het paard achter de wagen spannen

23. Iemand de deur wijzen

24. Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken

25. Een kat in de zak kopen

26. De zon in het water zien schijnen/zakken

NieuwsWijSr van oktober 2020.

NieuwsWijSr van oktober 2020.

27. Daar moet de schoorsteen van roken

28. Dat staat als een paal boven water

29. Iemand op handen dragen

30. Zoals de wind waait, waait zijn jasje

31. De deur staat wagenwijd open.

32. Dat is een open deur

33. Iemand de laan uit sturen

34. Waar rook is, is vuur

35. In troebel  water is het goed  vissen

36. Het oog van de meester maakt het paard vet

37. Die is over het paard getild

38. Vissen op laag water

39. Die pet past ons allemaal

40. Vieze varkens zijn niet vet

41. De schoorsteen moet blijven roken

42. Ik kan het op mijn klompen aanvoelen

43. Geen katjes in het donker knijpen

44. Hij heeft zijn vissen op het droge

45. Een zware pijp roken

En misschien zijn er nog wel meer!

                   

                                                                                                                           

14 maart 2020

Informatiebrief over annulering activiteiten naar aanleiding van het coronavirus

Omdat het coronavirus ook in onze naaste omgeving is aangetroffen, de overheid donderdagmiddag 12 maart verstrekkende maatregelingen heeft aangekondigd en senioren bij besmetting een verhoogd gezondheidsrisico lopen, vinden wij het op dit moment niet verantwoord om in KBO-verband groepsactiviteiten te organiseren.

Daarom hebben we moeten besluiten om bijna alle activiteiten van de maand maart en april te annuleren. Hieronder vindt u een opsomming welke activiteiten niet doorgaan.

Of we in de periode daarna ook nog activiteiten moeten afgelasten, hangt af van de wijze waarop het virus zich de komende weken gedraagt en hoe de richtlijnen van de overheid ter zijner tijd zullen zijn.

De onderstaande activiteiten van de periode maart-april zijn geannuleerd:

24 maart: excursie Jan Linders

25 maart: jaarvergadering bij “de Pub”

8 april: kien-middag in samenwerking met de Zonnebloem

Voor bovenvermelde periode gaan ook de volgende wekelijkse activiteiten niet door.

  • computerlessen op woensdagmorgen in “de Prôst”; starten weer in oktober 2020.
  • soosmiddag op donderdagmiddag bij “de Pub”
  • koersbal op maandagmiddag bij “de Pub”
  • “Meer bewegen voor ouderen” op de woensdagmorgen bij “de Pub”

Voorlopig gaan we er vanuit dat de activiteiten voor mei en juni doorgaan. Bij de beslissing een activiteit te annuleren, richten we ons uiteraard eerst op de gezondheidssituatie, daarnaast zullen we ook kijken naar de uiterste datum waarop wij nog kosteloos kunnen annuleren, zodat u geen financieel risico loopt, mocht u zich hebben opgegeven.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd  en gaan ervan uit dat er begrip is voor deze genomen beslissing.

Voor verdere informatie over het coronavirus sturen wij hierbij ook een informatiebrief die is opgesteld door KBO-PCOB voor al haar leden.

Met pijn in ons hart is deze beslissing genomen.

We beseffen dat voor velen van u de eenzaamheid op de loer ligt. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u terecht bij het bestuur. Telefoonnummers van de bestuursleden staan in het informatieboekje van 2020; heeft u behoefte aan een praatje; schroom niet en bel ons alstublieft.

We wensen u allen veel sterkte en heel graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,

Bestuur KBO Ottersum

Als u een e-mail adres hebt laat ons dan even weten dat wij u gemakkelijker op de hoogte kunnen houden.

Stuur a.u.b. een mailtje naar Coplamers@ziggo.nl  of coplamers6@gmail.com   B.V.D.

Flyer Petershuis

Nieuwe activiteiten bij Gennep Vitaal!

Samen naar buiten

Gennep, december  2019.

Op plezierige manier werken aan je gezondheid en  lekker fit blijven. Dat kan bij Gennep Vitaal!

Bij Gennep Vitaal kon je al terecht voor de lessen Sport & Spel, Sportief Wandelen, Bootcamp, Zwemmen en Functioneel bewegen. Vanaf januari komt er een nieuwe activiteit bij!  Je kunt dan op vrijdagochtend ook meedoen aan de activiteit Looptraining.

Bij deze training ga je lekker in het bos op je eigen niveau werken aan je conditie, snelheid, kracht en techniek.  Deze training wordt vanaf 10 januari gegeven op vrijdag van 09.00 – 10.00 uur.  Start en finish is aan de Spoordijk ,  op 50 meter afstand van de kruising Randweg/Brabantweg Gennep , ook wel  het Duits lijntje genoemd.

Vanwege het succes van de wandelgroepen komt er tevens een extra wandelgroep bij. Deze groep start op vrijdag 10 januari om 09.15 uur en eindigt 10.30 uur. Vertrekplaats is de Beweegtuin bij Norbertushof Gennep.

Het volledige sportprogramma  is te vinden op de website. Alle activiteiten worden verzorgd door sportdocenten van Gennep Vitaal op verschillende locaties in de gemeente Gennep.

Er wordt volop aandacht besteed aan de conditie en het versterken van de spieren. Ook spelvormen ontbreken niet. Vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van de individuele sporter.

Wij sturen u graag vrijblijvend het programma toe met een uitgebreid aanbod aan voorstellingen in uw regio. U kunt het welkomstpakket aanvragen via info@4hetleven.nl of telefonisch op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur op tel. 035-5245156. De stappen zijn als volgt:

  • U geeft uw naam, adresgegevens en telefoonnummer aan ons door.
  • Wij sturen u twee tot drie keer per jaar een programmaboekje met onze activiteiten bij u in de regio.
  • U kunt zich per arrangement inschrijven. Een arrangement bestaat uit: entreebewijs, 2 consumpties, begeleiding en vervoer (U wordt thuis opgehaald). Wij reserveren de beste plaatsen voor u.
  • U wordt van begin tot einde vergezeld door een van onze gastvrouwen/gastheren (dat is een vrijwilliger uit de regio) en in gezelschap van andere ouderen. Maakt u gebruik van een rolstoel of rollator? Geen probleem, laat het ons vooraf even weten.

Waarom vinden mensen het fijn om met ons mee te gaan?

Wat gasten ons vertellen:

“Ik vind het fijn om naar de schouwburg te gaan. Maar ik heb niemand die dat ook leuk vindt. En alleen ga ik niet. Met Vier het Leven naar de schouwburg gaan is echt fantastisch. Je ontmoet andere mensen”.

“Ik rijd zelf nog wel auto maar durf niet meer in het donker te rijden. Geweldig dat ik nu toch naar de schouwburg kan”.

“Ik heb zelf geen vervoer en moet toch al vaak een beroep doen op familie of buren. Nu geef ik bij Vier het Leven aan naar welke voorstelling ik wil gaan, en alles wordt voor mij geregeld”.

“Mijn zus woont ook in de regio. We hebben allebei geen vervoer. Nu melden we ons allebei bij Vier het Leven en dan kunnen we toch samen en met anderen van een schouwburgbezoek genieten”.

“Wanneer je je hebt aangemeld voor een voorstelling in de schouwburg, regelt Vier het Leven de rest. Je wordt thuis opgehaald, de gastvrouw/gastheer brengt de jas naar de garderobe, er is in de schouwburg een tafeltje gereserveerd waar je eerst een kopje koffie of thee wordt aangeboden, je ontmoet andere mensen, je geniet van de voorstelling, de gastheer/gastvrouw zorgt voor een drankje in de pauze, je wordt weer thuis gebracht. Ik ga vaak mee want ik vind het geweldig!”